Rohanó napjainkban egyre kevesebb idő jut magunkra, a háztartásra, főzésre. Én a praktikus ételek elkészítésének a híve vagyok, ami gyorsan, különösebb pepecselés nélkül elkészíthető. Ez a baconos golyó is egy ilyen, ami egy óra alatt elkészül, csak össze kell keverni, bele rakni a muffin formába és már mehet is a sütőbe. Laktató, ízletes, nálunk nagy kedvenc és szinte a karfiol helyett bármivel helyettesítheted: brokkoli, cukkini, karalábé, sárgarépa stb.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először is szedd szét rózsáira a karfiolt, tedd fel párolni (lehet úgy is működik, hogy a rózsáira szedett karfiolt nem párolod, csak aprítóba teszed és apróra darálod), majd villával törd össze. Vágd fel apró kockára a hagymát vagy a póréhagymát. Tedd egy tálba a darálthúst, az aprított karfiolt, a póréhagymát, a fűszereket, a 2 db tojást. Jól dolgozd össze, hogy homogén legyen. Fogj egy szilikonos muffin formát(lehet nem szilikonos is, azt kend ki előtte), vágd ketté a bacon szalonnákat. Tégy egy félbe vágott bacont a muffin formába, mint egy + jelet. Tedd az egyik felét bele egyik irányba, majd rá keresztbe a másik felét. Így ki fog lógni a széle a szalonnának a formára.Majd tegyél bele a karfiolos daráthúsból egy adagot a muffin formába, hogy teljesen kitöltse. Egy sort így csinálj meg, majd hajtsd a bacont egyik irányból a másikra. 4 dbot kell egymásra hajtanod. Lényeg, hogy betakarja teljesen a darálthúsos cuccot. Olyan, mintha becsomagolnád. Majd jöhet a következő sor. Előmelegített sütőbe 180 fokon légkeverésesen megsütöd 30-35 perc alatt. Ebből az adagból kb. 14 darab gombóc jön ki, tehát kétszer kell megtöltened a formát.
Ha nem akarod az összeset baconba csomagolni, akkor a másik felét tedd egy téglalap alakú szilikonos formába és süsd ki sima fasírtként. Nekem a karfiollal nagyon bejött. Fogyassz hozzá köretnek bulgurt, kölest, quinoát, barna rizst, basmati rizst. Pluszba mellé mehet a nyers jégsaláta vagy rukkola vagy madársaláta vagy savanyúság(cékla).
Csak ajánlani tudom, isteni finom.
Jó étvágyat hozzá!