Erősítő program futóknakEgészséges életmód kapcsán mindig azt mondjuk, mindegy mit sportolj, csak sportolj, mozogj!

Melyik a legolcsóbb sport legtöbbek szerint?

Hát a futás. Csak felkapsz egy cipőt a lábadra, és elindulsz ki a természetbe. Ez mind szép és jó, csak éppen nem mindenkinek való a futás. Ezt sokan nem gondolják végig.

Miért is?

Vezessük végig:

A munkahelyeden leginkább 8-10 órában ülsz. Az ülésnek köszönhetően a test felvesz egy hanyag tartást. A mellizmok megrövidülnek, a hátizmok megnyúlnak. Az ülésnek köszönhetően a csípőhorpaszizmok biztos, hogy meg vannak rövidülve, farizmaink inaktívak. Valamilyen fokú lúdtalp is biztos van. Törzsizmaink, gerinctartó izmaink a folyamatos üléstől – mivel nem használjuk – folyamatos támaszt kapnak, így totálisan elgyengült állapotban vannak.

Tehát ebből a gyenge, rossz tartású, inaktív létből felállva elkezdünk futni. Vajon mekkora károkat tudunk okozni a testnek? Nagyon sokat, ami nem biztos, hogy rögtön meg fog jelenni sérülések formájában. Először fáj a térd, fáj a csípő, fáj a talp, fáj a sípcsont. És még sorolhatnám…

Én mindig is a preventív sportra szavaztam, mert úgy gondolom, hogy sportoljunk életünk végéig, de ne sok sérüléssel tarkítsuk.

Oké, kezdjünk el futni. De mi a teendő? Kezdj el vele párhuzamosan az erősítésre is koncentrálni.

Itt jövök én a képbe, aki a futóknak kialakított programommal segíti a futásodat.

Mit jelent ez a program?

 • első körben elkezdjük az ízületről ízületre történő mozgást fejleszteni, boka mobilizálást, térd stabilizálást, csípő mobilizálás, stb… Fontos a futáshoz a megfelelő mobilitás, főleg a csípőé.
 • Csípőhajlítók, alsó végtagok erősítése
 • Törzsizmok erősítése
 • Megzsugorodott izmok nyújtása, megnyúlt izom erősítése (hát)
 • Állóképesség fejlesztése
 • Gyorsaság, robbanékonyság fejlesztése

Szóval elég komplex a program, de ha elég nagy hangsúlyt fektetsz erre, akkor nagyon sokáig fogsz tudni futni.

Ha mindezt végig olvasod, akkor láthatod, hogy túlsúllyal rendelkezőknek nem ajánlott a futás. Szabadulj meg felesleges súlyodtól, kezdj el erősíteni és majd ezután jöhet a futás.

A programról bővebben egy konzultáció keretében tudunk beszélni, ahol mozgástesztek segítségével felmérem egészségi, fizikai állapotodat. A konzultáció ára 4000 Ft.

Majd ha mindent megbeszéltünk, elkezdjük a közös munkát.

Keress bátran elérhetőségeimen!


Kezdd most a változást és jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével!  Miért pont én?

  Saját történetemet látva úgy gondolom, hogy hitelesen tudom közvetíteni azt az üzenetet, miszerint te is képes vagy kihozni magadból a maximumot és minden esélyed megvan rá, hogy azzá válj aki szeretnél lenni. Gyere, tarts velem és dolgozzunk együtt!

  Kapcsolatfelvétel

  Kapcsolat

  BVSC Gym
  Budapest, Szőnyi út 2.

  Social

  Facebook
  Instagram