Ezt a kaját fogyaszthatod a nap bármelyik szakában szinte. Kiváló reggelire, köztes étkezésre és vacsorára is.
Semmi bonyolult nincs benne, nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, nincs agyon feldolgozva, mint más étel, full egészséges és minden tápanyagot tartalmaz, amire szükségünk van.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásokat megfőzöd sós vízben, majd megpucolod.
Villával összetöröd a tojást egy kis tálba. A spenótot picire összevágod, a levet leöntöd a halról és a többi hozzávalóval összekevered. Jó krémes állagúnak kell lennie.
Megmosod a paprikát, kicsumázod és elkezded megtölteni a krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe raktam, hogy az ízek össze érjenek és a krém is össze álljon.
Másnap reggel pedig felszeleteltem.
Ebből az adagból egy nagy paprikát töltöttem meg és maradt még simán kencének, hogy piritósra vagy akármire feldobjuk.
Ha valaki nagyon oda figyel a diétára csinálhatja azt, hogy egy tojást főz meg és body tojást (főzött tojásrúd) ad hozzá többségiben, így kevesebb a kalória értéke és még nagyobb a fehérje tartalma.
Spenót helyett bármit lehet bele tenni: párolt brokkolit, piros retket nagyon apróra kockázva stb. Bármivel feldobhatod, ízlés kérdése minden. Töltheted sárga paprikába vagy kápia paprikába is.
Vagy csak hosszában felszeleteled a paprikát és megkened vele és úgy harapod. Akkor rögtön fogyaszthatod.
Jó étvágyat kívánok hozzá!