Hirtelen ötlettől vezérelve, amikor megláttam a gyönyörű nagy gombákat a piacon, eldöntöttem, hogy töltött gombákat fogok csinálni vacsira. Mindenem van otthon hozzá zöldség, meglátjuk mit tudunk kihozni belőle címszóval álltam neki a történetnek. Lehet ebédre, vacsira fogyasztani. Igazából húsos verzióban is elkészítheted, akár pulyka darálthúsból is eltudom képzelni jó zöldségesen és azzal töltöd meg a drágákat. Ahogy szoktam írni, csak a fantáziád szab határt. Csinálhatod akár cukkinivel, padlizsánnal. Szinte bármit rakhatsz hozzá. Ez csak egy lehetőség, amit én készítettem, mert azt használtam fel, ami otthon volt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombákat megpucolom, megszabadítom a szárától, megmosom és egy kiolajozott jénai tálba rakom őket. Pici sóval megszórom őket. A sütőt előmelegítem 170 fokra, légkeverésesen sütjük majd. A zöldségek szárát eltávolítom és az összes zöldséget hosszába felvágom valamint a sonkát felkockázom. A póréhagymát felkarikázom. Serpenyőben pici kókuszolajon a hagymát megpirítom, de csak picit, majd hozzá adok minden zöldséget és a sonkát. Fűszerezem sóval, borssal és petrezselyemmel. Kicsit pirítom így az egészet,nem kell sok neki. Majd a zöldségekkel megtöltöm a gombát. Ezután berakom a sütőbe őket és 15-20 percet így sütöm. Felkarikázom a light mozzarellát. Ha lejárt a sütési idő, kiveszem, rárakom a sajtot és vissza teszem pár percre míg megolvad rajta a sajt. És woáálllááá, kész is a fincsi kajánk. Barna rizs, basmati rizs, quinoa vagy bulgur illik hozzá köretnek. Ha húsmentesen akarod, akkor hagyd ki a sonkát belőle. Önmagában is fogyaszthatod, ha nagyon szigorú diétán vagy. Szerintem isteni lett, a férjem nagyon dícsérte.
Jó étvágyat kívánok hozzá!