Számomra a nyár egyik nagy kedvence a saslik. Kicsit pepcselős, de érdemes vele foglalkozni, mert a friss, nyári ízek mindenért kárpótolnak. Egészséges, idény zöldségekből készíthetjük, variálható többféleképpen, bármiből el lehet készíteni. És még grillező sem kell hozzá, mert sütőben is elkészíthető.
A csirkemellet felkockázod, sózod, borsozod ízlés szerint. Én szoktam grill fűszert is használni. Lehet pácolni is olívaolajos, mustáros pácban, úgy is isteni finom. Minden csak ízlés kérdése. A zöldségeket is feldarabolod, kockázod vagy karikázod. Majd elkezded a pálcikára felhúzni a husit és zöldségeket felváltva, amíg a pálcika végéig nem érünk. Sütőpapírra ráteszed, megszórhatod bazsalikommal vagy oregánóval még és előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütöd kb. 30 percig. Félidőnél lehet megforgatni a másik oldalára. Önmagában is fogyaszthatod, de ha mindenképpen szeretnél hozzá köretet, akkor készíts hozzá sült édesburgonyát például. De bármi jó hozzá.