Ez nem saját recept, egy kajás csoportban találtam rá. Szeretek új dolgokat, új recepteket kipróbálni, saját ízlésemre átalakítani. Az eredeti recept szerint sonkával volt megtöltve, de mi nagyon szeretjük a füstölt lazacot, így ez mellett tettem le a voksomat és ezzel próbáltam ki. Egy 10 dkgos csomagot vettem meg, de mint kiderült ez kevésnek bizonyult, így a másik felé végül mégis sonkával lett megtöltve. Úgyhogy, ha ezzel töltöd dupla mennyiség kell legalább.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokon. A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat kézi habverővel kikeverjük és a reszelt sajttal együtt hozzá adjuk a cukkinihez. Majd veszünk egy tepsit, én 21*31 cmbe raktam a cukkinis tésztát. Ha nagyobb egy kicsit szerintem az nem probléma, legaláűbb véknyabb lesz a tészta. Sütőpapírral kibéleltem a tepsit és bele öntöttem a cukkinis masszát. Kicsit folyós, ne ilyedj meg, össze fog sülni. Én a papírt minden irányból kicsit felemelgettem, mert a tojás kijött a szélére, de így szépen a helyére került. Fakanállal kicsit megigazgattam, lapítottam és mehetett is a sütőbe légkeverésesen . 20 percet írtak a sütésre, de nekem ez kevésnek tünt, így 30 percig sütöttem. A tojás nekem 20 percnél még nem megfelelően volt átsülve. Szóval figyeld a sütést és ennek megfelelően vedd ki.
Ha megsült kiveszed, csak picit hagyod hülni, mert kihűlt állapotban törni fog a tészta. Leszeded róla a papírt és még picit melegen lehet is megtölteni. Megkened sajtkrémmel, majd ráteszed a lazacot vagy sonkát. Ezután ügyesen elkezded feltekerni. Jó szorosan tekerd, mert nekem először tolta kifelé a cuccokat belőle, úgyhogy kétszer álltam neki a tekercselésnek. Majd alufóliába raktam és hűtőbe raktam egy éjszakára. A recept egy órát írt, de én este megcsináltam és másnap reggel ettünk belőle. A férjemnek nagyon ízlett, azt mondta ilyet máskor is csinálhatok.
Gyorsan elkészíthető, egész jó kis mennyiség lett belőle és ízletes. Csupa jó, egészséges összetevőből áll, úgyhogy bátran ajánlom az elkészítését. Sonkával készítve olcsóbb, mint a lazaccal, de a füstölt hallal még egészségesebb és a füstölt íz igen különlegessé teszi az ízvilágát.
Reggelire, köztes étkezésre ajánlom.
Jó étvágyat hozzá!