Itt van az ősz szép színeivel és illataival.
Számomra ilyenkor az alma a kedvenc gyümölcs minden fajtájával. Ehhez a fahéj illik a legjobban, mint kiegészítő ízvilág. Mint a borsó meg a héja úgy passzolnak egymáshoz. Én imádom a muffinokat, mert borzasztó gyorsan elkészíthető, csak össze kell keverni a hozzávalókat és mehet is a sütőbe. Valamint variálható ezer féle képpen.
Ez egy almás muffin, aminek a kalóriaértékét csökkentettem egy kis proteinnel, de ez nem kötelező bele, ez csak egy opció. Ha te nem szereted ezeket használni nyugodtan csináld meg nélküle.
Puha, omlós, nem száraz, muffint kapunk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekevered(liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj). Majd a nedves hozzávalókat is összekevered (tej, tojás, édesítő, só, kókuszzsír (olaj)).
Utána lereszeled az almát, hagyod állni kicsit. A száraz és nedves hozzávalókat összekutyulod és mehet hozzá az alma. Nem folyós állagot fogsz kapni, de nem is egy keményen összeállt masszát. Szépen kanalazható.
A sütőt előmelegíted 180 fokra. Én légkeverésesen sütöm. A masszát belekanalazod a muffin formákba. Szilikonosat használok, mert ez a legpraktikusabb, nem ragad bele a tészta stb. A muffin tetejét megszórhatod dióval vagy bármilyen maggal, amit szeretsz. A muffint 180 fokon, 20-25 percig sütöd, tűpróbát érdemes csinálni. Ha nem ragad rá a tészta, akkor a jó. Hagyjuk kihűlni.
Ebből az adagból 12 darab jött ki nekem.
Isteni finom, ez az egyik kedvencem. Már készítettem alma helyett cukkinivel is. A cukkini mivel ízre semleges, ezért nyugodtan lehet vele helyettesíteni, így még jobban csökkentjük a kalória értékét.
Jó étvágyat hozzá, tessék variálgatni bátran a hozzávalókat, nem lehet elrontani! Minden csak ízlés kérdése, merjetek változatosan, ízletesen étkezni.