Proteines, almás, fahéjas muffin

2017-11-06

édesség, egészség, étkezés, fittrecept, gyümölcs, ősz, protein, süti,

Proteines, almás, fahéjas muffin

Itt van az ősz szép színeivel és illataival.

Számomra ilyenkor az alma a kedvenc gyümölcs minden fajtájával. Ehhez a fahéj illik a legjobban, mint kiegészítő ízvilág. Mint a borsó meg a héja úgy passzolnak egymáshoz. Én imádom a muffinokat, mert borzasztó gyorsan elkészíthető, csak össze kell keverni a hozzávalókat és mehet is a sütőbe. Valamint variálható ezer féle képpen.

Ez egy almás muffin, aminek a kalóriaértékét csökkentettem egy kis proteinnel, de ez nem kötelező bele, ez csak egy opció. Ha te nem szereted ezeket használni nyugodtan csináld meg nélküle.
Puha, omlós, nem száraz,  muffint kapunk.

Hozzávalók:

  • 200 gr szénhidrátcsökkentett liszt (Ezt szinte bármivel kiválthatod és variálhatod, zabpehelyliszt, teljes kiőrlésű liszt stb.)
    Az én esetemben így alakult: 30 gr protein, 60 gr zabpehely, 40 gr zabkorpa, 70 gr zabpehelyliszt. Nekem ez az összetétel nagyon bevált.
  • 1 evőkanál fahéj(ne ijedj meg a mennyiségtől)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej vagy magtej, ki mit használ
  • 1 dl kókuszzsír folyékony állapotban
  • ízlés szerint édesítő, én 1 csapott evőkanál dia wellness 1:4-et használtam
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 200 gr alma lereszelve

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekevered(liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj). Majd a nedves hozzávalókat is összekevered (tej, tojás, édesítő, só, kókuszzsír (olaj)).

Utána lereszeled az almát, hagyod állni kicsit. A száraz és nedves hozzávalókat összekutyulod és mehet hozzá az alma. Nem folyós állagot fogsz kapni, de nem is egy keményen összeállt masszát. Szépen kanalazható.

A sütőt előmelegíted 180 fokra. Én légkeverésesen sütöm. A masszát belekanalazod a muffin formákba. Szilikonosat használok, mert ez a legpraktikusabb, nem ragad bele a tészta stb. A muffin tetejét megszórhatod dióval vagy bármilyen maggal, amit szeretsz. A muffint 180 fokon, 20-25 percig sütöd, tűpróbát érdemes csinálni. Ha nem ragad rá a tészta, akkor a jó. Hagyjuk kihűlni.

Ebből az adagból 12 darab jött ki nekem.

Isteni finom, ez az egyik kedvencem. Már készítettem alma helyett cukkinivel is. A cukkini mivel ízre semleges, ezért nyugodtan lehet vele helyettesíteni, így még jobban csökkentjük a kalória értékét.

Jó étvágyat hozzá, tessék variálgatni bátran a hozzávalókat, nem lehet elrontani! Minden csak ízlés kérdése, merjetek változatosan, ízletesen étkezni.

 



Szólj hozzá

Miért pont én?

Saját történetemet látva úgy gondolom, hogy hitelesen tudom közvetíteni azt az üzenetet, miszerint te is képes vagy kihozni magadból a maximumot és minden esélyed megvan rá, hogy azzá válj aki szeretnél lenni. Gyere, tarts velem és dolgozzunk együtt!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolat

Hungarian MECCA of Bodybuilding
Béke utca 21-27 Angyalföld 1135.

+36 20 445 4534

www.eddz.hu

szilvi@eddz.hu

Social

Facebook
Instagram