Itt a cukkini szezon ideje, úgyhogy bátran használjuk, mert mindenhez jól passzol. Könnyű vele dolgozni, egészséges, alig van benne kalória, lassú felszívódású és a Gl indexe is jó. Személy szerint én már sütiket is készítettem belőle, mert semleges íze miatt szinte bármibe rakhatod. Készíthetsz krémlevest, húsos ragukat, fasírtot stb. Bátran használjátok, csak ajánlani tudom.
Felkockázom apróra a vöröshagymát, karikára vágom a póréhagymát, kókuszzsíron megpirítom őket (nem kell túl sokáig). A cukkinit karikára vágom. Ha megpirultak a hagymák, hozzá adom a cukkinit, sózom, borsozom és felöntöm kevés vízzel. Nem kell sok hozzá, mert a cukkini is ereszt vizet, úgy érzésre(kb.2-3 dl), ne lepje el semmiképpen. ha a cukkini megfőtt, nem kell túl sokáig, inkább olyan roppanós legyen, akkor összeturmixolom az egészet. Rakhatsz hozzá kis kókusztejszínt vagy sima zsírszegény tejszínt. Összefőzöd, rottyan egyet és kész is. Nagyon egyszerű, gyors, laktató. Pirított tökmaggal isteni. Lehet hozzá pirított kenyeret is tálalni, ha valaki azt szereti.