Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Én imádom, jöhet bármilyen formában: sósan, édesen, gyümölccsel, gyümölcs nélkül. Én édes párti vagyok, túrós-banános a kedvencem, de a férjem inkább a sós dolgokat kedveli. Így kitaláltam, hogy csinálok sós palacsintát, sós töltelékkel.
Gondolkoztam mi legyen benne, mi az amit szeretünk, így esett a választás a tonhalra. Egészséges, omega3-at tartalmaz, szinte bármikor fogyasztható, igazi diétás kaja. A tonhal önmagában (konzervre gondolok) nekem kicsit száraz, a receptben megpróbáltam szaftosabbá tenni. A másik összetevő a brokkoli, ami nem nagy kedvencünk, de gondoltam így jobban eltudom „adni” ezt a zöldséget. Tehát ez lett a töltelék, de szinte bármit rakhatsz bele, ami kedvedre való.
Hozzávalók a palacsinta tésztájához:
A tojást összekeverem a sóval, vízzel, tejjel, majd apránként hozzá adom a lisztet. Kézi habverővel dolgozom ki szép simára a tésztát. Picit állni hagyom. Sűrűsödni fog a tészta, ezért egy kis víz mehet majd még hozzá, de ezt látni fogod te is. A tészta nagyon jól süthető, nem ragad, nem szakad. Én imádom ezt a tésztát, mert tökéletesen működik. Ebből az adagból 10 db palacsinta jön ki. Nekem nem volt ennyi zabpehelylisztem itthon, ezért durumliszttel kevertem 50-50 g arányban és így is tökéletes volt a tésztája. Kisütöd és félreteszed.
Hozzávalók a krémhez:
A brokkolit párold meg először. Ha picit kihült darabold fel apróra és add hozzá a többi hozzávalóhoz. Villával keverd össze az egészet, majd töltsd meg vele a palacsintákat. Tedd hűtőbe egy kis időre és utána fogyasztható is. De lehet melegen is, mindkétféle képpen fogyasztható. Meglepődtem milyen jól sikerült és mennyire ízletes így sósan is. Abszolút kisérleti jelleggel kezdtem neki, de örültem, hogy ilyen jó lett, ezért gondoltam veled is megosztom, hogy lásd mennyiféle képpen lehet étkezni, nem csak édeset mindig. Bátran próbáld ki, megéri, a férjemnek nagyon ízlett.