Túrós, zabpelyhes piskóta tekercs

2017-09-05

édesség, egészség, életmód, étkezés, fittrecept, recept, süti, tápanyag,

Túrós, zabpelyhes piskóta tekercs

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál darált zabpehely
  • édesítő
  • csipet szódabikarbóna

a krémhez:

  • zsírszegény túró
  • fél csomag cukormentes vaníliás puding
  • 2 dl zsírszegény tej vagy növényi tej(kókusztej)
  • édesítő
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Külön választjuk a tojásokat, a fehérjét pici sóval és édesítővel kemény habbá verjük. Egyenként hozzá adjuk a tojásokat, de azt már csak finoman fakanállal, lassan körkörös mozdulatokkal hozzá keverjük. A ledarált zabpehelyhez hozzá adjuk a szódabikarbónát majd ezt is apránként hozzá keverjük a habhoz óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab. Sütőpapíros tepsibe terítjük a tésztát és 10 perc alatt 170 fokon megsütjük, melegen nedves konyharuhában feltekerjük. 1 dl tejben, édesítőben csomó mentesre keverjük a pudingport, a másik 1 dl pedig felrakjuk melegedni. Ha kellően meleg, akkor hozzá adjuk a pudingot és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. Ezután hozzá adjuk a túrót, csomómentesre keverjük(mehet robotgéppel). Hozzá adjuk a kókuszreszeléket és elkeverjük az egészet. Ezzel megtöltjük a zabtekercsünket valamint a külsejét is bekenhetjük vele, ha túl sok a töltelék.



Szólj hozzá

Miért pont én?

Saját történetemet látva úgy gondolom, hogy hitelesen tudom közvetíteni azt az üzenetet, miszerint te is képes vagy kihozni magadból a maximumot és minden esélyed megvan rá, hogy azzá válj aki szeretnél lenni. Gyere, tarts velem és dolgozzunk együtt!

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolat

Hungarian MECCA of Bodybuilding
Béke utca 21-27 Angyalföld 1135.

+36 20 445 4534

www.eddz.hu

szilvi@eddz.hu

Social

Facebook
Instagram